Nätverk för
Feministisk Stadsplanering
Feministisk stadsplanering tvingar arkitekter och stadsplanerare att vara kritiska mot sin egen planeringsprocess. De tvingas skärskåda sin arbetsgrupp och ställa sig frågan ”vems perspektiv är det vi saknar?
Utifrån en ökad efterfrågan är Stiftelsen Tryggare Sverige initiativtagare
till Nätverket för Feministisk Stadsplanering.
Nätverket för Feministisk Stadsplanering (NFS).
Nätverkets syfte är att sammanföra yrkesverksamma inom området, att utveckla konceptet och att sprida inspiration och kunskap. Vi strävar efter ett jämlikt och inkluderande samhälle, där alla samhällsgrupper får möjlighet att ta plats och påverka.
Inom ramen för vårt arbete med feministisk stadsplanering anlägger vi ett intersektionellt perspektiv. Det innebär att vi i våra diskussioner är medvetna om att varken gruppen män eller kvinnor är homogena, utan att människor utifrån faktorer som etnicitet, klass, sexualitet och könsidentitet har olika förutsättningar att påverka det offentliga rummet.
Bli gärna medlem i nätverket och hjälp oss i dess framtida utveckling. Att vara medlem innebär att du är positiv till det övergripande konceptet feministisk stadsplanering, att du i största möjliga mån medverkar aktivt vid nätverksträffar samt genom tankar och diskussioner driver utvecklingen framåt.
Vår definition av feministisk stads-
planering.
”Feministisk stadsplanering är ett kritiskt förhållningssätt vars ändamål handlar om att tillgodogöra olika samhällsgruppers behov i stadsutvecklingen.”
Bli medlem i nätverket.
○ Inbjudningar till nätverksträffar och seminarier med aktuella ämnen och föreläsare (företrädesvis i Stockholm, digitalt men även i övriga landet)
○ Medlemsbrev
○ Inbjudningar till nätverksträffar, seminarier, workshops och konferenser med aktuella ämnen och föreläsare (se även vår kalender eller nyhetsrum)
○ Tillgång till de samlade erfarenheter som finns i nätverket
○ Tips och idéer på uppsatsämnen, handledare och praktikplatser