Lediga jobb

Praktik som politisk sekreterare i en opolitisk organisation

Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non governmental organization) som drivs i form av en tankesmedja, utan bakomliggande vinstintresse. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att erbjuda nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.

Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar på bred nivå med svåra och komplexa samhällsfrågor. Vi kartlägger brottslighetens utseende, utveckling och konsekvenser samt granskar myndigheternas arbete samtidigt som vi anordnar studieresor, frukostseminarier, debattkvällar och konferenser.

Stiftelsen tar inte emot bidrag från staten eller från politiska partier. Verksamheten bygger istället på eget arbete samt finansiering från enskilda företag och bidragsgivare som anser det viktigt att stödja denna typ av verksamhet, inte minst utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Som praktikant hos oss får du en bred inblick i stora delar av samhällssektorn och många nyttiga kontakter. Praktikplatsen ger därför goda chanser till fortsatt arbete inom området.

Arbetsuppgifter

Som praktikant deltar du i stiftelsens löpande verksamhet och får därmed god inblick i det dagliga arbetet. Arbetsuppgifterna, som är mångfacetterade i stort som i smått, består bl.a. av arbete med omvärldsbevakning, analyser och framtagande av underlag för remisser, artiklar och rapporter, förberedelser av möten, seminarier och konferenser samt av kommunikation via webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du får inte vara främmande för att också hjälpa till med vanliga kontorssysselsättningar, allt från att skriva protokoll, att hjälpa till med ekonomi till att koka kaffe. I huvudsak kommer du fungera som ett stöd åt stiftelsens generalsekreterare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är nyutexaminerad samhällsvetare (statsvetenskap, juridik, kriminologi, psykologi, medie- och kommunikation etc.). Du måste ha ett stort intresse för samhällsfrågor på strategisk nivå. Du ska bidra med kunskap och ha en vilja att förändra och påverka samhället. Du måste kunna uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Villkor

Praktiktjänsten är på heltid i sex månader (i huvudsak kontorstid men obekväma arbetstimmar kan förekomma). Viss ersättning kommer att utgå. Resor kan förekomma i arbetet.

Ansökan

Är du intresserad av en spännande och utvecklande praktikplats hos oss kan du maila CV och personligt brev till info@tryggaresverige.org.