Sverige i väntan på terrorattacken

563

Cirka 100 dödade och 700 skadade inom 5 år när terrorgrupper slår till i Sverige. Det kan bli verklighet om terrorgrupper väljer att slå till i en svensk stad. Det värsta av allt är att att en attack är ytterst sannolik.

Möt forskaren Hans Brun från King´s College i London som är vår gäst i detta poddavsnitt. Han dystra prognos över ett kommande skräckscenario på svensk mark med många döda, är på väg att bli en realitet. För enligt Hans Brun är det här inte en fråga om utan snarare när det kommer att ske.

Finns det överhuvudtaget en trovärdig strategi i Sverige för att gardera sig mot detta? Är kommunerna rustade för att möta dagens och morgondagens brottslighet? Har polisen den förmåga som krävs? Frågan är högaktuell då ett hundratal återvändande islamister från krigets Syrien snart landar på svensk mark.

I detta avsnitt medverkar forskaren Hans Brun (King´s College, London) och generalsekreteraren m.m. Magnus Lindgren (Stiftelsen Tryggare Sverige). Programledare är Tom von Sivers.

Här är en länk till Podcasten: https://soundcloud.com/tryggaresverige/008-terror

Om Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att erbjuda nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.