Digitalt frukostseminarium (22/3): “FTU 2023 — näringslivets oro, utsatthet och konsekvenser av brott” (via Zoom)

Anmälan till frukostseminariet den 22 mars

Anmälan till frukostseminariet (22/3) 2023

Tid: 08.00 – 09.15
Plats: Digitalt via Zoom
Anmälan: Via formuläret nedan (Zoom-länk skickas ut i bekräftelsemejlet vid anmälan)

Inga fält hittades.

Stiftelsen Tryggare Sverige bjuder in till ett digitalt frukostseminarium onsdagen den 22 mars på temat ”FTU 2023 – näringslivets oro, utsatthet och konsekvenser av brott”. Vid seminariet presenteras resultaten från Företagens trygghetsundersökning (FTU) 2023 med fokus på företagens oro, utsatthet och konsekvenser av brott.

Under senare år har näringslivets utsatthet för brott börjat att uppmärksammas allt mer. Som ett led i detta har Stiftelsen Tryggare Sverige genomfört en kartläggning som omfattar
nästan 100 000 svenska företag i ett 15-tal kommuner runt om i Sverige. Nu finns resultaten sammanställda i en ny rapport som ger en bild av företagens oro och utsatthet för brott samt dess konsekvenser för det lokala företagandet.

Vid seminariet medverkar bl.a. näringslivschefen Leif Nyrén (Järfälla kommun) som berättar om Järfällas arbete med att förbättra företagsklimatet med utgångspunkt i en lokal kartläggning av företagens oro och utsatthet för brott.

Förmiddagsseminarium (21/4): “Erfarenheter från arbetet i utsatta områden i Sverige och New York” på Freys Hotel

Anmälan till förmiddagsseminariet den 21 april

Anmälan till förmiddagsseminariet (21/4) 2023

Tid: 09.00 – 12.00
Plats: Freys Hotel, Stockholm
Kostnad: 1,900 kr (exkl. moms). Priset inkluderar konferenskostnad samt kaffe enligt program. OBS! Kostnadsfritt för samarbetspartners och medlemmar i Trygg Fastighet.
Anmälan: Via formuläret nedan

Inga fält hittades.

Stiftelsen Tryggare Sverige bjuder in till ett seminarium kl.9-12 fredagen den 21 april på temat ”Erfarenheter från arbetet i utsatta områden i Sverige och New York”.

Ungefär 400 000 personer, eller fem procent av befolkningen i New York, bor i ett av stadens nio utsatta områden, ”housing district”, med subventionerade lägenheter. Dessa områden polisieras av cirka 2 000 uniformerade poliser som arbetar med ordningshållningen och på daglig basis rapporterar allt från trasiga hissar till trasig belysning och skadegörelse till ”housing authority”.

Vilka erfarenheter finns från arbetet i utsatta områden i New York? Vilka paralleller kan dras till den svenska utvecklingen? Vad måste, får och kan fastighetsägare göra för att minska brottsligheten och öka tryggheten? Vad fungerar, vad fungerar inte?

Vid seminariet medverkar bl.a. förre polischefen Joseph Nugent (NYPD), professor och special advisor Erika P Björkdahl (Uppsala Universitet/AG advokat), vd Kicki Björklund (Bostadsbolaget) och kommunpolisen Martin Lazar (Polisregion Stockholm).

Ta del av inbjudan och program för seminariet!

Tryggare Sverige │ Tillsammans gör vi skillnad!