Nytt poddavsnitt: Politisk retorik och brottsförebyggande arbete – förortens dilemma

597

Även om långt ifrån allt är negativt i storstädernas förortsområden råder en allvarlig situation på många platser med gängkriminalitet, öppen drogförsäljning och ett utanförskap. Ändå handlar varje pressmeddelande om att det blir bättre och bättre dag för dag. Varför är åsiktskorridoren så smal? Hur ska utvecklingen kunna vändas om man inte kan diskutera de problem som finns? Det är frågor som diskuteras i detta avsnittet av Stiftelsen Tryggare Sveriges Podcast.

– Det har aldrig varit så få som lever på försörjningsstöd och många har fått det bättre, men jag har aldrig skickat ut något pressmeddelande och beskrivit verkligheten för dem som inte fått det bättre, säger politikern Ole-Jörgen Persson (M), Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

Varför är åsiktskorridoren så smal? Hur ska utvecklingen kunna vändas om man inte kan diskutera de problem som finns? Vad kan göras?

– Vi efterfrågar en långsiktig och modig kriminalpolitik som bygger på forskning och beprövade erfarenheter och inte politiska ideologier, säger generalsekreteraren Magnus Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige.

Möt socialarbetaren Michael Frejd och politikern Ole-Jörgen Persson (M) från Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning i ett öppenhjärtigt och självkritiskt samtal om brottsförebyggande arbete, polisiär närvaro och politiskt ledarskap. Medverkar gör även generalsekreteraren Magnus Lindgren (Stiftelsen Tryggare Sverige). Programledare är Tom von Sivers.

Här är en länk till Podcasten: https://soundcloud.com/tryggaresverige/009-forortens-dilemma

Om Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att erbjuda nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.