Nya lösningar för att minska brottsligheten – seminarium i Botkyrka

648

Under de senaste åren har tryggheten ökat i många kommuner och mängdbrott som till exempel våld i offentlig miljö och bilbrott har minskat. Samtidigt ökar vissa andra brottstyper, exempelvis bostadsinbrott samt hat, hot och kränkningar på nätet. Nu bjuder vi in till ett seminarium i Botkyrka för att lyfta den positiva utvecklingen och peka på vad som ytterligare kan göras för att minska brottsligheten och öka tryggheten.

– Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige samt Folkets hus och Grannsamverkan vill vi lyfta den positiva utvecklingen och samtidigt peka på vad som ytterligare kan göras för att minska brottsligheten och öka tryggheten, säger trygghetssamordnaren Beyron Ahxner, Botkyrka kommun.

Vid seminariet redogör forskaren och f.d. polisen Magnus Lindgren för utvecklingen när det gäller brott och otrygghet i Sverige samt hur detta kan motverkas. Därefter presenteras en ny tjänst kallad Digitalskydd för att förebygga och hantera näthat från mySafety Försäkringar AB. Vidare beskrivs hur en ny tjänst vid namn Märk-DNA från säkerhetsföretaget SmartWater kan förebygga och hantera bostadsinbrott.

– Det finns många dysterkvistar som bara pratar om problemen. Men tillsammans med näringslivet och civilsamhället försöker vi gör någonting åt situationen. Det här kanske inte är de enda lösningarna, men det är i vart fall ett nytt sätt att komma till rätta med denna typ av brott och samtidigt säkerställa att de drabbade erbjuds hjälp och stöd, menar generalsekreteraren Magnus Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige.

Datum: Tisdagen den 26 maj
Tid: 13.00-16.30
Plats: Hallunda Folkets hus, Botkyrka
Målgrupp: Poliser, brottsförebyggare, grannstödjare, brottsofferstödjare m.fl.
Anmälan: För anmälan eller mer information kontakta Jonas Lindberg via e-post: info@tryggaresverige.org eller ring 08-29 20 00
Sista anmälningsdag: Snarast!
Kostnad: Gratis

För ytterligare information, se separat inbjudan/program.