Hem trygga hem – inbjudan till frukostseminarium

614

Hem trygga hem - inbjudan till frukostseminarium

Under senare år märks en ökad efterfrågan på bostadsområden som är avgränsade och stängda för allmänheten, så kallade gated communities. Det riskerar att leda till städer och bostadsområden som stänger ute det som är avvikande och annorlunda, snarare än att uppmana till tolerans och öppenhet.

Vid frukostseminariet diskuteras orsakerna till denna utveckling (handlar det om en ökad brottslighet eller har arkitekterna fått fria händer?), samt vilka åtgärder som kan vidtas för att säkerställa trygga bostadsområden utan att behöva bygga höga murar och sätta upp gallergrindar. Lösningarna handlar bland annat om den rumsliga utformningen av städer, bostadsområden och byggnader – både när det gäller nyproduktion och vid renovering av miljonprogramområden.

Tid: Onsdagen 15 maj, kl 08:00 – 09:00 (frukost serveras från 07:30).
Plats: 4C Strategies, Sveavägen 13, 13 våningen (Hötorgsskrapa 2).
Medverkande: Thomas Ahlskog, urbanvetare och trygghetsexpert, Stiftelsen Tryggare Sverige
Anmälan: Snarast till info@tryggaresverige.org

Om Stiftelsen Tryggare Sverige
Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att erbjuda nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.