Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studieresa till Wien

2017-10-15 - 2017-10-18

Trygghet är grunden för att ett samhälle ska vara socialt hållbart och attraktivt att leva i. Genom arkitektonisk gestaltning och medvetna val i utformningen av den fysiska miljön går det att bygga säkra och trygga platser och stadsmiljöer. En förutsättning är dock att det finns ett tydligt mål i stadsbyggnadsprocessen som säkerställer städer som är inkluderande och hållbar för alla. Med ett feministiskt perspektiv i stadsplanering läggs större vikt på att planera rätt för kvinnor. För, bygger vi en stad för kvinnor så skapas en stad för alla.

I Wien har staden aktivt tagit ställning för att skapa säkrare och tryggare platser för kvinnor. Med utgångspunkten att i större utsträckning ta hänsyn till kvinnors behov vid den fysiska utformningen av bostadsområden, bostäder, offentliga rum etc., har Wien satsat på att bli tryggare för alla, dag som kväll. Deras policy om jämställdhetsintegrering inbegriper åtgärder som allt från förbättrad belysning och en mix av aktiviteter i stadens parker till bättre kollektivtrafik.

Studieresan innehåller ett flertal studiebesök med fokus på förutsättningar för trygghet samt situationell brottsprevention. Studieresan inkluderar besök på stadshusets avdelning för jämställdhetsintegrering, kollektivtrafikföretaget Wiener Linien och Polisen. Vidare besöks ett antal bostadsområden där vi möter stadsplanerare, arkitekter, politiker och forskare som beskriver hur kunskapen används i praktiken.

Se information här

Detaljer

Börjar:
2017-10-15
Slutar:
2017-10-18