Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Nordic Placemaking TALK #2 – Placemaking som katalysator för ökad trygghet

25 augusti 2020 kl. 12:00 12:50

Plats: Online. 
Kostnad:
Seminariet är kostnadsfritt. 
Anmälan:
Obligatorisk (klicka på knappen nedan för att anmäla dig).   

Att trygghet är viktigt vet du nog, men vet du varför och hur vår trygghet påverkas? Och vilken roll placemaking spelar i det?

Hur trygg en plats upplevs påverkas av hur vi utformar, aktiverar och förvaltar den. Och just trygghet är en grundsten för att skapa attraktiva och inkluderande miljöer. Med placemaking som katalysator kan vi skapa förutsättningar för ökad trygghet för alla i samhället.

Cornelis Uittenbogaard, stadsplanerare hos Stiftelsen Tryggare Sverige, berättar mer om vad trygghet är och varför det är så viktigt och grundläggande när vi pratar om stads- och platsutveckling. Vidare förklarar kriminologen Marika Haug hur ett feministiskt perspektiv kan bidra till att platser blir tryggare och mer välkomnande. Vi tydliggör även vikten av placemaking som ett verktyg för att aktivera av offentliga platser.  Att bygga rätt från början är det första steget, men lika viktigt är det fortsatta arbetet med att förvalta och framförallt utveckla en plats. Webbinariet ingår i en serie om placemaking – en metod för att skapa attraktiva och trygga platser med identitet. Bakom webbinarierna står LINK arkitektur, Future Place Leadership och Stiftelsen Tryggare Sverige – som också är initiativtagare till det nordiska samverkansprojektet Nordic Placemaking.