Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konferens

2017-11-09

I syfte att sprida inspiration, utbyta idéer och öka kunskapen om möjligheterna till att minska brottsligheten och öka tryggheten i stadsutveckling bjuder Stiftelsen Tryggare Sverige in till en konferens om hur vi bygger säkra och trygga städer (se inbjudan).

Under de senaste åren har det svenska samhället genomgått stora förändringar som inneburit att säkerhet och trygghet har kommit att bli några av de viktigaste politiska frågorna. Bakgrunden är nya utmaningar i form av en grövre och mer organiserad brottslighet, omfattande gängkriminalitet och en påtaglig otrygghet i vissa bostadsområden.

En viktig del för att komma till rätta med dessa utmaningar handlar om förverkliga FN:s globala mål om att bygga hållbara, säkra och jämställda städer genom den fysiska utformningen av våra städer, bostadsområden, bostäder, offentliga rum, skolor etc.

Vid konferensen medverkar representanter för Justitiedepartementet och Näringsdepartementet samt flera internationella experter som redovisar de senaste erfarenheterna från Storbritannien, Nederländerna, Danmark etc. Vid konferensen presenteras även regeringens nya nationella brottsförebyggande program samt konceptet BoTryggt2030, som är en de facto-standard för att skapa säkra och trygga städer.

Konferensens målgrupp är aktörer i byggbranschen, stadsplanerare, arkitekter, poliser, lokala brottsförebyggare, fastighetsutvecklare, handlare m.fl.

 

Detaljer

Datum:
2017-11-09