Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lokalt förebyggande arbete mot organiserad brottslighet

2017-12-04 @ 17:00 - 19:00

Välkommen till debattkväll!

Den oberoende tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sverige bjuder in till debattkväll nummer 88 på Pressklubben i Stockholm den 4 december med temat ”Lokalt förebyggande arbete mot organiserad brottslighet”.

Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) tyder såväl den officiella kriminalstatistiken som olika så kallade offerundersökningar på att vissa mängdbrott minskar. Det gäller i första hand brott som drabbar människor i vardagen i form av bilbrott och våld i offentlig miljö. Samtidigt beskriver polisen att den grova och organiserade brottsligheten har fått fäste även i mindre städer och på ren landsbygd. Som en konsekvens av detta ökar organiserad brottslighet som narkotikasmuggling, utpressning och människohandel. Under debattkvällen diskuterar vi vad organiserad brottslighet är och varför den ökar. Men framförallt: Vad kan och bör göras på lokal nivå för att förebygga organiserad brottslighet?

Vid debattkvällen närvarar forskaren Lars Korsell (BRÅ) och kriminalkomissarien Fredrik Gårdare (polisregion Stockholm).

Eventet är gratis

För mer info och anmälan, tryck här!

Detaljer

Datum:
2017-12-04
Tid:
17:00 - 19:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Stiftelsen Tryggare Sverige
Telefon:
08 29 20 00
E-post:
info@tryggaresverige.org
Webbplats:
www.tryggaresverige.org

Plats

Pressklubben
Vasagatan 50
Stockholm, 111 20 Sverige
+ Google Map